Let op: Het is helaas niet mogelijk om dit formulier tussentijds op te slaan. Om je voor te bereiden op het invullen van het formulier, hebben wij de vragen die voorkomen in het onlineformulier in dit PDF-bestand opgenomen.
Enkele basisuitgangspunten voor opname van een project in de kennisbank zijn:
-
Er is minimaal 1 interventie ontwikkeld en getest en/of uitgerold met toepassing van 1 of meerdere gedragstechnieken .
-
Op basis van de resultaten is het mogelijk een uitspraak te doen over de interventie. Deze heeft wel of niet effect gehad.
-
Het project wordt in principe ingediend door een medewerker van een overheidsorganisatie (rijk, gemeente, provincie of een door de overheid gefinancierde organisatie). Een wetenschapper verbonden aan een universiteit kan ook indienen, mits een overheidspartij betrokken is geweest bij het project (zij het als opdrachtgever of als directe stakeholder).
Gegevens contactpersoon
Projectbeschrijving
4. Betrokken/verantwoordelijke overheidsorganisatie(s) (meerdere keuzes mogelijk) *
5. Onderwerp (meerdere aanvinkmogelijkheden) *
Toelichting: Verzoek om visuele weergave van de interventie
Om jullie projecten op een zo aansprekend mogelijke wijze in de kennisbank te presenteren , vragen we je om een aantrekkelijke visuele weergave van de interventie (of een highlight daaruit) in een zo hoog mogelijke resolutie. Deze dient afzonderlijk van dit formulier gemaild te worden naar binnl@minezk.nl. Graag opslaan als Figuur, gevolgd door de naam van het project en de betrokken organisatie in de bestandsnaam zetten, dus bv Figuur 1_Minder betaalverzuimen_Belastingdienst).
Mocht je opmerkingen in dit materiaal willen plaatsten, zoals het verzoek bepaalde tekstpassages te benadrukken dan graag twee versies aan leveren: een ruwe versie zonder opmerkingen en een versie met opmerkingen. Zo kan de vormgever alle opmerkingen overnemen in een uniforme vormgeving.
Toelichting: Verzoek om invullen Excelbestand voor visuele weergave resultaten
Om de resultaten van jullie casussen goed en uniform te kunnen visualiseren in de kennisbank vragen we je om een beperkt aantal gegevens aan te leveren in dit speciaal hiervoor ontwikkelde Excelbestand.
Het gaat dan bijvoorbeeld om de namen en waarden van de uitkomstvariabelen, de namen van de interventiecondities, en informatie over de mate van significantie van de getoetste verschillen in uitkomsten. Dit Excelbestand graag opslaan met Resultaten, gevolgd door de naam van je project en de betrokken organisatie (dus bv Resultaten_Minder betaalverzuimen_Belastingdienst) en vervolgens mailen naar binnl@minezk.nl. Op basis van het ingevulde Excelbestand kunnen we een resultatengrafiek/figuur op laten maken in de huisstijl van BIN NL.
Toelichting kosten en baten
Bij de totale kosten graag zowel de variabele kosten (bv porto- en drukkosten bij een brief) als de niet-variabele kosten (bv de ontwikkelkosten van een gedragsinterventie) meenemen. Indien de baten niet in geld zijn uit te drukken, dan hier alleen de kosten opnemen.
Toelichting op de impact van je project
We schetsen kort een aantal situaties die zich voor kunnen doen:
- Grijpt de interventie direct aan op een beleidsdoel (outcome) en is deze opgeschaald? Het resultaat is tevens de impact.
- Grijpt de interventie aan op een intermediair doel (output)? Kun je op basis van de beleidstheorie plausibel maken wat de doorwerking van het resultaat is op het beleidsdoel?
- Is de interventie nog niet opgeschaald? Kun je een berekening maken van de opbrengsten indien tot opschaling wordt overgegaan? Geef wel duidelijk aan dat het hierom een potentiële impact gaat en niet om een gerealiseerde impact.
- Betreft het een exploratief onderzoek, zoals kleinschalige online experimenten? Kun je iets zeggen over de potentie van opschaling of eventueel vervolgonderzoek?
- Indien de interventie gericht is op een efficiëntere uitvoering of toezicht is de impact niet altijd te kwantificeren in euro’s. Beschrijf dan de verbetering in algemene termen (bijvoorbeeld toegenomen gebruiksvriendelijkheid voor de burger of het bedrijfsleven).
Wat als de interventie geen of zelfs een negatieve resultaat heeft?
Het is belangrijk om ook onderzoeken te rapporteren waar geen of een negatief effect wordt gevonden. Hier kunnen we veel van leren. Geef in geval van geen effect duidelijk aan wat de minimaal detecteerbare effectgrootte is. Wanneer er onvoldoende statistische kracht is, kan een interventie wel een effect hebben, maar kun je dit niet waarnemen. Indien daadwerkelijk geen effect wordt gevonden, ligt het voor de hand om nieuw beleid te ontwikkelen. Hier zou je iets over kunnen opnemen. Je kan ook ingaan op de uitgespaarde middelen indien de interventie grootschalig zou zijn uitgerold zonder de effectiviteit eerst te onderzoeken.
12b. Type onderzoek (meerdere opties mogelijk) *
12c. Is sprake van aselecte toewijzing aan condities, zoals in een randomized control trial? *
12d. Is een controlegroep gehanteerd die niet aan de interventie(s) is blootgesteld met gedragstechnieken? *
12e. Is er minimaal 1 interventieconditie uitgetest met een cocktail/combinatie van minstens 2 verschillende gedragstechnieken? *
12f. Wat was het kanaal of wat waren de kanalen die zijn ingezet in de interventieconditie(s)? *
12g. Is het project van tevoren geregistreerd ('pre registered')? *
12h. Heeft het project geleid tot een wetenschappelijke publicatie of is het ter publicatie aangeboden bij een wetenschappelijk tijdschrift? *
13. Wat waren de gebruikte gedragstechnieken? (meerdere opties mogelijk) *
Verzoek om PDF-versie van de onderzoeksrapportage
Heb je een verdiepend document dat we bij het project kunnen publiceren, bv een onderzoeksrapportage van het project? De kennisbank geeft gelegenheid om een bestand toe te voegen. We vragen je een PDF-versie van de onderzoeksrapportage te mailen naar binnl@minezk.nl. Graag opslaan in het volgende format: Rapportage_Naam project_Naam organisatie, dus bv Beeld_Minder Betaalverzuimen_Belastingdienst.
Beeldmateriaal ter illustratie van project
We willen jouw project zo aansprekend mogelijk presenteren, zoals bijvoorbeeld ook gebeurt op www.bhub.org. Daarom vragen we je om een voor jouw project relevant beeld in zo hoog mogelijke resolutie te mailen naar binnl@minezk.nl. Graag opslaan in het volgende format: Beeld_Naam project_Naam organisatie, dus bv Beeld_Minder Betaalverzuimen_Belastingdienst. Bij voorbaat hartelijk dank alvast!