In deze sessie worden drie grote experimenten in de supermarkt besproken. Consumenten zijn gerandomiseerd richting verschillende supermarktomgevingen. Het effect hiervan op hun keuzes is onderzocht.
Sprekers

Nina van der Vliet heeft een achtergrond in de gedragswetenschappen en gezondheidswetenschappen, en is werkzaam bij het RIVM als wetenschappelijk medewerker en promovendus.
Ze onderzoekt gezondheids- en duurzaamheidsgedrag, en werkt aan het begrijpen en bevorderen van gedrag en leefstijl met positieve effecten op zowel gezondheid als duurzaamheid.

Josine Stuber is promovendus bij de afdeling Epidemiologie en Data Science van het Amsterdam UMC, locatie VU Universiteit. Haar onderzoek richt zich op de preventie van chronische ziekten via het creëren van een gezondere voedselomgeving, met in het bijzonder een gezondere supermarktomgeving in het Supreme Nudge project.

Liesbeth Temme is senior wetenschappelijk medewerker bij de afdeling Voeding en Gezondheid van het RIVM en parttime gedetacheerd bij Wageningen University & Research. Haar onderzoek richt zich op een gezonde(re) en duurzame(re) voedselconsumptie en de effecten van beleidsinterventies.

Koen van der Swaluw werkt als wetenschappelijk medewerker bij het RIVM en als Universitair hoofddocent Economie & Gedrag bij de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek gaat over het begrijpen en ondersteunen van gedrag in de praktijk. Hij adviseert politiek en beleid hierover en beheert www.gedragseconomie.nl