Veel (gedrags)onderzoekers krijgen te maken met nieuwe ontwikkelingen of veranderende omstandigheden tijdens het uitvoeren van hun onderzoek. Deze veranderingen kunnen ertoe leiden dat het onderzoeksplan aangepast moet worden, het onderzoek veel meer inspanning kost dan verwacht, het onderzoek soms maar deels uitgevoerd kan worden, of dat de onderzoeksresultaten niet meer bruikbaar zijn in de nieuwe context. Deze online BIN NL-workshop is bedoeld om aan de hand van voorbeelden vanuit het gedragsonderzoek – aangedragen door Martine Goedendorp vanuit de gezondheidszorg – te bespreken waarom je gedragsonderzoek zou moeten opschalen en hoe je dat dan het beste kunt doen.
Spreker
Dr. ing. Martine Goedendorp (UMCG – RUG, gedrags- en maatschappijwetenschappen) is momenteel betrokken bij het transitieproject ‘De Vitale beweging’ waarbij gewerkt wordt aan gedragsverandering van het individu en context. Ze staat daar onder andere stil bij: het sociaal ecologisch model, de Cehres roadmap en Reflexief monitoring. Zij sluit haar presentatie af met het aangeven van de te verwachten uitkomsten en geeft daarmee antwoord op de vraag hoe je bij het werken aan gedragsinterventies rekening kunt houden met opschaling. Na de presentatie is er volop gelegenheid voor vragen en genoeg tijd voor discussie!
NB. Deze workshop gaat niet specifiek over gezondheidszorg en gedragsverandering, maar juist over een fenomeen waar wij als gedragsadviseurs én beleidsmakers mee te maken hebben. De gedragsveranderaar die interventies pleegt om doelgedrag te bewerkstelligen en de beleidsmedeweker die vanuit beleid aangeeft dat er (al weer) nieuwe ontwikkelingen zijn die van invloed zijn op de interventies.
Praktische informatie