Webinars van het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie

ProfielfotoManoe Mesters 19-06-2020 360 keer bekeken

Begin

25-06-2020 om 10:30

Einde

25-06-2020 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op donderdag 25 juni organiseert het Nationaal Kernteam Crisiscommunicatie twee webinars: 1) woorden die werken, beelden die raken (ochtendsessie) en 2) Hoe maak jij werk van saamhorigheid en verbinding? (middagsessie).

Om 10.30 uur deel 1: Woorden die werken, beelden die raken
Vanaf het begin van de coronacommunicatie heeft taal een bijzondere positie gehad. Hoe lukt het om aan te sluiten wat mensen weten, kunnen en doen? Hoe vinden we de juiste frames, kiezen we woorden die werken en blijven we activeren met taal in woord én beeld?
We kijken naar de taal in tijden van corona met o.a. framingdeskundige Sarah Gagestein en de speechschrijver van de minister-president, Jan Walravens. Esther van der Vrande, adviseur van de Stichting Lezen en Schrijven blikt terug op de hertaling van coronaboodschappen voor laaggeletterden. Maren Wiersma van het Beeldcentrum Rijksoverheid laat een licht schijnen over  het gebruik van symbolen. Anka Konings, hoofd corporate communicatie van de gemeente Utrecht neemt ons mee in de Utrechtse corona-aanpak.

15.00 uur deel 2: Hoe maak jij werk van saamhorigheid en verbinding?
Hoe kun je in gemeenten en in branches met communicatie succesvol samenwerking en saamhorigheid stimuleren in tijden van corona? Ervaringen maken duidelijk dat vele initiatieven tot stand komen. Er ontstaan nieuwe platforms en we zien hoe bestaande netwerken worden benut. Maar het wordt ook steeds duidelijker dat samenwerking onder druk kan komen te staan. Hoe ‘lees’ je de onderstromen en de sluimerende spanningen. Hoe help je samen het gesprek aan te gaan en nieuwe perspectieven te vinden.
Deze middag brengen we ervaringen en inzichten bijeen over hoe mensen samenwerken. Collega’s uit gemeenten en veiligheidsregio’s presenteren vindingrijke initiatieven. O.a. Carola de Vree, directeur Communicatie Rotterdam vertelt over de tone-of-voice en de rol van compassie in de handhavingscommunicatie. Cor Vos, campagnemanager van het platform ‘Wij Amsterdam’ over het vormen en in stand houden  van een platform. Polarisatie-deskundige Bart Brandsma gaat in op het herkennen en het hanteren van de gevoelsdynamiek bij spanningen. Hij is adviseur bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Aanmelden
Ieder webinar duurt 1 uur, gaat in op lokale praktijkcases en biedt reflecties van experts. Daarnaast is er een vraag & antwoordfunctie. Wil je één of beide webinars bijwonen? Meld je aan via https://www.nctv.nl/webinars-nkc.

Cookie-instellingen