Hoe vinden reizigers in openbare ruimte hun weg: crowd management in publieke ruimten tijdens groots

Sprekers: Bart Wiggers en Alexander Schütte (ProRail en Gemeente Utrecht)

Het Stationsgebied Utrecht ondergaat forse veranderingen. Tramverbindingen, wegen en fietspaden worden aangepast en nieuwe kantoren, theaters en woningen zijn gebouwd. Het hart van deze herstructurering is het station Utrecht Centraal, dat volledig is vernieuwd en vergroot. De veranderingen in het stationsgebied vinden plaats over een lange periode en hebben grote impact op reizigers, bewoners en bezoekers.
In deze sessie wordt ingegaan op de wijze waarop de gemeente en ProRail hebben samengewerkt om de reizigersstromen veilig en zo efficiënt mogelijk te begeleiden in een continu veranderende bouwomgeving.

Over de sprekers

Bart Wiggers, Rail Systems Engineer, werkt vanaf 1991 bij ProRail Projecten. Hij studeerde Economische Bedrijfstechniek aan de HTS Tilburg, met Productie Logistiek als specialisatie. Van 2007 tot 2016 is hij verantwoordelijk geweest voor de bereikbaarheid en toegankelijkheid van station Utrecht tijdens de grootschalige verbouwing. Het was voor dit project van belang dat er minimale hinder voor reizigers was gedurende de werkzaamheden.

 

 

 

Alexander Schütte is sinds 2003 betrokken bij het realiseren van het Masterplan Stationsgebied Utrecht. Dit is een grootschalige en ingrijpende verbouwing van een van de meest intensief gebruikte centrumgebieden van Nederland. Als Programmamanager Infrastructuur en Openbare Ruimte is hij onder andere verantwoordelijk voor het goed functioneren van de openbare ruimte gedurende de verbouwing.

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen