Snel en langzaam leven

Spreker: Will Tiemeijer (WRR)

Sommige mensen denken en plannen altijd vooruit, andere mensen leven bij de dag. Wat er morgen gebeurt zien we dan wel weer. Voor professionals die gedrag willen veranderen, heeft dit belangrijke consequenties. Mensen die sterk op het hier en nu zijn georiënteerd, verleid je niet met mooie vergezichten…

In deze presentatie zal Will Tiemeijer uiteenzetten wat de psychologie heeft geleerd over verschillen in tijdsoriëntatie en gaat hij in op het verschil tussen een snelle en een langzame levensstrategie. Samen met de zaal doordenkt hij wat dit betekent voor gedragssturing.

Over de spreker

Will Tiemeijer werkt sinds 2007 als onderzoeker bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Daar heeft hij zich gespecialiseerd in onderwerpen op het gebied van psychologie, filosofie en politiek. Hij was onder meer verantwoordelijk voor een reeks van publicaties over de psychologie van kiezen en de relevantie van gedragswetenschappen voor politiek en beleid. Ook was hij   één van de auteurs van het rapport 'Weten is nog geen doen' uit 2017. Momenteel werkt hij aan een project over onzekerheid en maatschappelijk onbehagen.

 

 

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen