Toepassen van gedragsinzichten bij het bevorderen van gezond, duurzaam en veilig eten

Tweede ronde van 13.30 - 14.30 uur

Sprekers: Roel Hermans en Frederike Mensink (Voedingscentrum)

Hoe heeft het Voedingscentrum de afgelopen jaren gedragsverandering ingebed in de organisatie? In deze deelsessie nemen we u mee in dat proces. Wat werkt goed, waar liggen de uitdagingen? Ook laten wij zien hoe wij inzichten uit de gedragswetenschappen gebruiken bij het ontwikkelen van nieuwe tools en activiteiten.

Over de sprekers

Roel Hermans, expert voeding en gedrag, werkt sinds 2016 bij het Voedingscentrum en is daarnaast onderzoeker op de afdeling gezondheidsbevordering aan de Universiteit van Maastricht. De grootste uitdaging rondom gezondheidsgedrag is volgens Roel niet het vergroten van kennis en bewustzijn, maar zorgen dat mensen gaan doen wat goed voor hen is en hun leefstijlgedrag aanpassen of veranderen. Zijn doel is om gedragswetenschap te vertalen naar de praktijk, zodat zijn kennis over eetgedrag terecht komt waar het nodig is: in de maatschappij.

Frederike Mensink, expert voeding en gedrag, werkt al verscheidene jaren mee aan de ontwikkeling van verschillende campagnes en interventies van het Voedingscentrum. Daarbij maakt zij gebruik van de uitgebreide kennis die zij heeft van de verscheidene gedragsveranderingsmodellen die er zijn. Door deze kennis te combineren met inzichten in effectieve en bruikbare methoden en strategieën, vertaalt zij wetenschap naar de praktijk

 

 

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen
Cookie-instellingen sluiten

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over cookies in onze cookieverklaring.


Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens en zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website.

Deze cookies verzamelen gegevens zodat we inzicht krijgen in het gebruik en deze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies zijn van aanbieders van externe content op deze website. Denk aan film, marketing- en/of tracking cookies.