Deelnemers worden bewust gemaakt van de potentiële CO2 reductie die een plantaardig aanbod teweeg brengt. Ze krijgen inzicht in de drijfveren en barrières van een duurzame voedselkeuze. Er wordt verteld aan welke randvoorwaarde voldaan moet worden om gedragsverandering te realiseren. Bovenal krijgen ze concrete handvatten en tips om duurzame voedselkeuze te stimuleren.
Sprekers
Loes Kreemers, Eva Post en Gust Langenberg
Alle drie de sprekers werken als gedragsonderzoeker op de Hogeschool van Amsterdam. Daar doen ze praktijkgericht onderzoek bij het lectoraat Psychologie voor een Duurzame Stad.
Het onderzoek richt zich op de psychologische factoren die bijdragen aan duurzaam gedrag op het gebied van energie, mobiliteit, voeding en klimaatadaptatie. Hierbij wordt wetenschappelijke kennis toegepast in de praktijk om er achter te komen wat er nodig is zodat mensen zich duurzamer gedragen en op deze manier in actie komen om de klimaatcrisis tegen te gaan. De lessen uit het onderzoek worden onder andere vertaald naar adviezen over hoe maatschappelijke organisaties en (lokale) overheid duurzaam gedrag kunnen faciliteren en stimuleren.